Velmi jemné čokoládové palačinky nejsou o nic složitější než klasické čokoládové palačinky.
Aromatické čokoládové palačinky jsou tak lahodné, že ani nepotřebují náplň – jsou plnohodnotným dezertem. Takové výrobky se snědí během několika minut a kuchyň během přípravy lákavě voní čokoládou. Pokud je přesto chcete naplnit, zkuste je zkombinovat s ovocnou nebo kysanou mléčnou náplní.
Čokoládové palačinky s kakaem na mléce
Složení:
- mléko – 500 ml;
- zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce;
- mouka – 200 g;
- kakao – 3 polévkové lžíce;
- vejce – 3 ks;
- cukr – 3 polévkové lžíce;
- slunečnicový olej – 2 polévkové lžíce;
- sůl – špetka.
Příprava:
- Vejce a mléko vyndejte z lednice předem a zahřejte na pokojovou teplotu. Pokud připravujete čokoládové palačinky s mlékem a vroucí vodou, vezměte si od každé tekutiny 250 ml.
- Vejce omyjte pod tekoucí vodou a vyšlehejte s cukrem dohladka. Pokud chcete palačinky naplnit, použijte méně cukru. Přidejte mléko, zakysanou smetanu, slunečnicový olej a špetku soli a znovu promíchejte. Poté do těsta vmícháme mouku a kakao prosáté přes síto, aby se v něm netvořily hrudky.
- Těsto nechte 10-15 minut vykynout a čokoládové palačinky připravujte na dobře rozpálené pánvi po dobu 2-3 minut. Před prvním výrobkem potřete povrch olejem. Použijte nejlépe nepřilnavou palačinkovou pánev.