Křehké kakaové palačinky s čokoládou: tak lahodné, že si každý žádá další.

Velmi jemné čokoládové palačinky nejsou o nic složitější než klasické čokoládové palačinky.

Aromatické čokoládové palačinky jsou tak lahodné, že ani nepotřebují náplň – jsou plnohodnotným dezertem. Takové výrobky se snědí během několika minut a kuchyň během přípravy lákavě voní čokoládou. Pokud je přesto chcete naplnit, zkuste je zkombinovat s ovocnou nebo kysanou mléčnou náplní.

Čokoládové palačinky s kakaem na mléce

Složení:

  • mléko – 500 ml;
  • zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce;
  • mouka – 200 g;
  • kakao – 3 polévkové lžíce;
  • vejce – 3 ks;
  • cukr – 3 polévkové lžíce;
  • slunečnicový olej – 2 polévkové lžíce;
  • sůl – špetka.

Příprava:

  1. Vejce a mléko vyndejte z lednice předem a zahřejte na pokojovou teplotu. Pokud připravujete čokoládové palačinky s mlékem a vroucí vodou, vezměte si od každé tekutiny 250 ml.
  2. Vejce omyjte pod tekoucí vodou a vyšlehejte s cukrem dohladka. Pokud chcete palačinky naplnit, použijte méně cukru. Přidejte mléko, zakysanou smetanu, slunečnicový olej a špetku soli a znovu promíchejte. Poté do těsta vmícháme mouku a kakao prosáté přes síto, aby se v něm netvořily hrudky.
  3. Těsto nechte 10-15 minut vykynout a čokoládové palačinky připravujte na dobře rozpálené pánvi po dobu 2-3 minut. Před prvním výrobkem potřete povrch olejem. Použijte nejlépe nepřilnavou palačinkovou pánev.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: