Foto: z otevřených zdrojů
Chutný nápad na večeři
Pokud milujete beljaši a nemáte na jejich přípravu dostatek času, připravte si líné beljaši, které nevyžadují hnětení a válení těsta.
O svůj recept na toto jídlo se podělil Valerij Ponomar, známý oděský foodbloger.
Líné beleši
Ingredience (na 2 ks):
- telecí maso – 0,5 kg;
- pita – 2 ks;
- cibule – 1 ks;
- česnek – 3 stroužky;
- pálivá paprika – ½ ks;
- sůl, černý pepř – podle chuti;
- mletý koriandr – ½ lžičky;
- sladká paprika – 1 lžička;
- rajče – 1 ks;
- mozzarella – 200 gr;
- tvrdý sýr.
Příprava:
- Telecí maso pomeleme na mlýnku na maso s hrubými oky.
- Na pánvi osmahněte cibuli, česnek a feferonku dozlatova. Přidejte mleté maso, vařte, dokud se neodpaří vlhkost, a poté přidejte koření.
- Nyní připravte nádivku. K uvařenému mletému masu přidejte mozzarellu, strouhaný sýr a rajčata nakrájená na kostičky. Vše dobře promíchejte.
- Dalším krokem je sestavení. Z pity vykrojte dvě kolečka: jedno velké a druhé poloviční. Na velké kolečko dejte mleté maso, přiklopte menším. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem a zabalte, jak je ukázáno ve videu.
- Vnější stranu beleše potřete vejcem. Smažte na suché pánvi ze všech stran dohněda.