Rychle a snadno: recept na líné bělásky

Foto: z otevřených zdrojů

Chutný nápad na večeři

Pokud milujete beljaši a nemáte na jejich přípravu dostatek času, připravte si líné beljaši, které nevyžadují hnětení a válení těsta.

O svůj recept na toto jídlo se podělil Valerij Ponomar, známý oděský foodbloger.

Líné beleši

Ingredience (na 2 ks):

  • telecí maso – 0,5 kg;
  • pita – 2 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • česnek – 3 stroužky;
  • pálivá paprika – ½ ks;
  • sůl, černý pepř – podle chuti;
  • mletý koriandr – ½ lžičky;
  • sladká paprika – 1 lžička;
  • rajče – 1 ks;
  • mozzarella – 200 gr;
  • tvrdý sýr.

Příprava:

  1. Telecí maso pomeleme na mlýnku na maso s hrubými oky.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli, česnek a feferonku dozlatova. Přidejte mleté maso, vařte, dokud se neodpaří vlhkost, a poté přidejte koření.
  3. Nyní připravte nádivku. K uvařenému mletému masu přidejte mozzarellu, strouhaný sýr a rajčata nakrájená na kostičky. Vše dobře promíchejte.
  4. Dalším krokem je sestavení. Z pity vykrojte dvě kolečka: jedno velké a druhé poloviční. Na velké kolečko dejte mleté maso, přiklopte menším. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem a zabalte, jak je ukázáno ve videu.
  5. Vnější stranu beleše potřete vejcem. Smažte na suché pánvi ze všech stran dohněda.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: