Slavnostní menu: recept na velikonoční pistáciovo-malinovo-sýrový tvaroh v čokoládě

Foto: z veřejných zdrojů

Nejenže se liší od běžného pečiva, ale chutná naprosto úžasně.

Klasické Velikonoce z listového těsta jsou královnou svátečního stolu. Hostitelky je zdobí polevou a dekoracemi a snaží se, aby byly nejen velmi chutné, ale také efektní. Kulinářská blogerka se však podělila o recept na Velikonoce, který se nejen liší od běžného pečiva, ale chutná naprosto úžasně. Jak se takové velikonoční dělá, ukázala na své stránce na Instagramu.

Velikonoční tvaroh v čokoládě s pistáciemi, malinami a sýrem

Složení: 1:

Na základ:

  • bílá čokoláda nebo čokoládová poleva – 200 g.

Na malinovou náplň:

  • želatina – 5 g;
  • mléko – 50 ml;
  • čerstvé nebo rozmrazené maliny – 175 g;
  • cukr – 75 g;
  • tvaroh – 150 g;
  • smetanový sýr – 150 g;
  • máslo – 25 g.

Na pistáciovou náplň:

  • želatina – 5 g;
  • mléko – 50 ml;
  • tvaroh – 150 g;
  • smetanový sýr – 150 g;
  • máslo – 25 g;
  • moučkový cukr – 25-75 g;
  • pistáciová pasta – 100 g.

Příprava:

  1. Nejprve si připravíme základnu. Čokoládu nebo čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo na vodní lázni. Nalijeme ji do silikonové formy a rovnoměrně ji rozetřeme, jak ukazuje video. Vložíme do lednice, dokud neztuhne, asi hodinu.
  2. Na malinovou náplň přiveďte maliny a cukr k varu a několik minut povařte. Přecedíme přes síto a necháme zcela vychladnout.
  3. Mléko zalijte želatinou a nechte 15 minut odstát.
  4. Tvaroh, smetanový sýr, měkké máslo a malinovou náplň důkladně vyšleháme mixérem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a opět důkladně rozšleháme mixérem. ⠀ ⠀
  5. Dále připravte pistáciovou náplň. Želatinu zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát. Tvaroh, smetanový sýr, měkké máslo, prášek do pečiva a pistáciovou pastu důkladně vyšlehejte mixérem. Přidejte rozpuštěnou želatinu a opět důkladně prošlehejte mixérem. ⠀
  6. Posledním krokem je sestavení. Do formy s čokoládovým základem vkládejte náplně ve vrstvách a pokaždé je dejte na 15 minut do lednice. Pokud některá z vrstev, čekající při pokojové teplotě, ztvrdne – stačí ji trochu ohřát v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Hotovou velikonoční náplň pošlete na 7-8 hodin do chladničky.
  7. Opatrně, pomalu a velmi opatrně vyjměte silikonovou formu z hotových Velikonoc. Ozdobte je podle libosti. Velikonoce jsou hotové!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: