Foto: z veřejných zdrojů
Pravděpodobně jste si někdy kladli otázku, proč vaše potraviny nevydrží tak dlouho, jak byste si přáli.
Jak udržet potraviny v lednici déle, abyste je nemuseli vyhazovat? Jak prodloužit životnost svých oblíbených pokrmů? Na tuto otázku odpovídá Marca.
Tipy pro skladování potravin v chladničce
Pravděpodobně jste se už někdy divili, proč vaše potraviny nevydrží tak dlouho, jak byste si přáli, i když jste je uložili do chladničky. Může to být proto, že jste to udělali špatně.
Jedním z pokynů, kterými se můžete řídit, je skladovat potraviny v lednici ve vzduchotěsných nádobách. Důležité je také oddělit vařené potraviny od syrových, aby nedošlo ke křížové kontaminaci.
Pokud máte tendenci nakupovat ve velkém, je důležité, abyste při ukládání potravin ty druhé umístili do zadní části chladničky a ty, které je třeba rychleji spotřebovat, umístili blíže. Důležité je také nepřetěžovat chladničku, aby se dobře chladila a abyste viděli na všechny potraviny, které máte.
Umístění kuchyňského papíru do zásuvek na ovoce a zeleninu pomůže absorbovat vlhkost, čímž zabrání růstu plísní a bakterií. Čištění lednice jednou za měsíc pomáhá odstranit zbytky jídla a zabránit jejich ulpívání na jiných potravinách. Zejména pokud chcete prodloužit životnost některých druhů ovoce, například červených plodů, můžete je při čištění přidat do směsi octa a vody.
Skladování a uchovávání potravin přesahuje rámec lednice. Nenechávejte vařené potraviny mimo chladničku, protože při pokojové teplotě se mikroorganismy množí rychleji.