Foto: z otevřených zdrojů
Čím déle se maso marinuje, tím je aromatičtější.
Připravte kebab marinovaný v omáčce z granátového jablka. Ta dodá masu sladkokyselou chuť a krásný odstín. Díky takové marinádě bude maso měkké a šťavnaté. Čím déle se maso marinuje, tím je chutnější.
Recept
Složení:
- vepřové maso 1,5 kg
- omáčka z granátového jablka 80 ml
- cibule 400 g
- mletá paprika 1 polévková lžíce.
- mletý černý pepř 0,5 lžičky.
- sušené oregano 1 polévková lžíce.
- sůl 1,5 polévkové lžíce.
Příprava:
- Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a třete ji rukama, dokud nepustí šťávu.
- Maso opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- V míse smíchejte maso se solí, paprikou, oreganem a mletým černým pepřem.
- Přidáme cibuli, omáčku z granátového jablka, jemně promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a pošleme na šest hodin do lednice.
- Maso bez cibule navlékneme na špíz a za občasného otáčení grilujeme dozlatova.
- Zkontrolujte propečenost nožem, po propíchnutí by měla vytékat čirá šťáva.
Tipy:
- Přidejte koření a cibuli podle své chuti.
- Maso by se mělo marinovat 12-16 hodin.