Šašlik marinovaný v omáčce z granátového jablka: neobvyklý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Čím déle se maso marinuje, tím je aromatičtější.

Připravte kebab marinovaný v omáčce z granátového jablka. Ta dodá masu sladkokyselou chuť a krásný odstín. Díky takové marinádě bude maso měkké a šťavnaté. Čím déle se maso marinuje, tím je chutnější.

Recept

Složení:

  • vepřové maso 1,5 kg
  • omáčka z granátového jablka 80 ml
  • cibule 400 g
  • mletá paprika 1 polévková lžíce.
  • mletý černý pepř 0,5 lžičky.
  • sušené oregano 1 polévková lžíce.
  • sůl 1,5 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a třete ji rukama, dokud nepustí šťávu.
  2. Maso opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  3. V míse smíchejte maso se solí, paprikou, oreganem a mletým černým pepřem.
  4. Přidáme cibuli, omáčku z granátového jablka, jemně promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a pošleme na šest hodin do lednice.
  5. Maso bez cibule navlékneme na špíz a za občasného otáčení grilujeme dozlatova.
  6. Zkontrolujte propečenost nožem, po propíchnutí by měla vytékat čirá šťáva.

Tipy:

  • Přidejte koření a cibuli podle své chuti.
  • Maso by se mělo marinovat 12-16 hodin.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: