Foto: z otevřených zdrojů
Chutný pokrm s minimální námahou
Nabízíme přípravu vynikající sekané, která překvapí jednoduchostí přípravy a vynikající chutí.
Recept
Složení:
- mleté maso – 500 g
- vejce v mletém mase – 1 ks.
- vejce v nádivce – 5 ks.
- sýr – 100 g
- cibule – 1 ks.
- petržel – podle chuti
- rýžová nebo kukuřičná mouka – 20 g
- sušený nebo čerstvý česnek
- sezamová semínka
Příprava:
- Přidejte vejce, nastrouhanou cibuli, sůl, česnek a koření podle chuti. Dobře promíchejte a „rozšlehejte“ v míse.
- Vejce uvaříme, necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Bylinky nasekáme najemno a sýr nastrouháme.
- Na potravinovou fólii nebo silikonovou podložku rozetřete mleté maso do obdélníkového tvaru o tloušťce 1 cm. Na mleté maso rovnoměrně rozprostřete sýr, bylinky a vařená vejce.
- Pomocí potravinářské fólie srolujte mleté maso do rolády a položte ji na pergamen.
- Posypeme sezamovými semínky a vložíme do předehřáté trouby na 30-40 minut při 180 stupních.