Foto: z otevřených zdrojů
Na své hosty jistě udělá dojem
Velikonoce jsou nejen časem duchovní obnovy, ale také příležitostí k setkání u svátečního stolu s blízkými. Správná omáčka dokáže i ten nejjednodušší pokrm proměnit v kulinářské mistrovské dílo.
Medovo-hořčičná omáčka
Tato omáčka kombinuje sladkost medu a ostrost hořčice a vytváří tak dokonalou rovnováhu chutí.
- Pro přípravu smíchejte 2 lžíce dijonské hořčice se 2 lžícemi medu a 1 lžící citronové šťávy.
- Podle chuti přidejte špetku soli a pepře.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nebudou hladké.
- Tato omáčka se hodí k vepřové nebo kuřecí pečeni.
Chuť omáčky je ještě výraznější, pokud ji před podáváním mírně zahřejete.