Vaječný salát je rychlá, chutná a vydatná varianta snídaně, svačiny nebo lehké večeře.
Po Velikonocích často zůstávají v lednici velikonoční vajíčka a vyvstává otázka – kam s nimi? Abychom je nevyhazovali, ale chutně je využili, můžeme z vajec připravit chutné pokrmy. O nápadu, jak chutně „zužitkovat“ velikonoční vajíčka, informuje RBC-Ukrajina.
Vaječný salát
Vaječný salát je rychlá, chutná a vydatná varianta snídaně, svačiny nebo lehké večeře.
Tento rychlý vaječný salát lze připravit během několika minut, takže je skvělou volbou pro ty, kteří ocení jednoduchost a chuť.
Složení: 1:
- kuřecí vejce – 3 ks
- smetanový sýr – 300 g
- pórek -1 ks.
- mletá paprika – podle chuti
- sůl
Příprava:
- Do salátové mísy vložte smetanový sýr a oloupejte dobře omytý pórek.
- Jeho bílou část a malý kousek zelené části nakrájejte nadrobno.
- Pórek přendejte do salátové mísy a dobře promíchejte s krémovým sýrem a cibulí.
- Poté nadrobno nakrájejte vařená vejce. Vložte je do salátové mísy, přidejte sůl a papriku a velmi jemně promíchejte.