Jedná se o velmi snadný a levný recept.
Tento guláš se zelím, bramborami a klobásami je velmi rychlý na přípravu. A je poměrně levný. Místo klobás můžete vzít uzená žebra, vepřové nebo hovězí maso, ale pak bude třeba maso předem uvařit. Focus vám poradí, jak připravit chutný a levný guláš.
Ingredience: 1:
- 1 středně velký květák;
- 1 velká cibule;
- 4 velké brambory;
- 4-5 klobás nebo zvěřinových párků;
- rostlinný olej, sůl, čerstvě mletý černý pepř.
Příprava:
- Zelí nakrouhejte tak, že odstraníte jádřinec. A nakrájejte na 1,5-2 cm dlouhé kousky. Oloupejte cibuli a brambory. Cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a brambory na kostičky.
- Cibuli smažte v hlubokém hrnci se silným dnem na oleji asi pět minut. Přidejte brambory a smažte dalších pět minut. Přidejte zelí, promíchejte, osolte a opepřete a na mírném ohni s přiklopenou pokličkou vařte, dokud zelí a brambory nezměknou, asi 25 minut.
- Klobásky nebo párky nakrájejte na dvoucentimetrové kousky a 5 minut před dovařením je přidejte k dušenému masu a promíchejte. Guláš je hotový. Před podáváním můžete přidat další zeleninu podle chuti a posypat čerstvými bylinkami.