Chuť tohoto pokrmu vás ohromí!
Vepřová žebírka v marinádě jsou stejně chutná, když se připravují na grilu i v troubě. Každá hostitelka má na tento pokrm svůj osvědčený recept.
O svůj osvědčený způsob přípravy takových žebírek se podělila i kuchařská blogerka Yulia Simonchuk.
Žebra v troubě
Složení: 1:
- žebra – 1 kg;
- kečup – 3-4 polévkové lžíce. l;
- sójová omáčka – 3-4 lžíce. l;
- hořčice – 1 polévková lžíce;
- med – 2 polévkové lžíce. l;
- olej – 2 polévkové lžíce;
- mletý pepř – 1 lžička;
- kurkuma – 1 lžička;
- koření na vepřové maso – 1 polévková lžíce;
- sůl – 1 lžička.
Příprava:
- Žebra omyjte, odlepte fólii a proveďte řezy podle videa.
- Připravte si marinádu: do misky nasypte sůl, pepř, kurkumu, vepřové koření (nebo jiné oblíbené koření na maso). Přidejte sójovou omáčku, hořčici a kečup. Přidejte med a vše promíchejte do homogenní hmoty. Žebra ponořte do marinády, obalte je v ní a nechte 1-3 hodiny marinovat.
- Na plech položte dvě vrstvy alobalu, na něj pergamen a na něj žebírka. Nejprve je zabalte do papíru, pak je zabalte do alobalu a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 1,5-2 hodiny.
- Žebra rozbalte, potřete zbytkem marinády a pošlete je na 10-15 minut do trouby ještě otevřená.