Roztavení v ústech: recept na vepřová žebra v marinádě

Chuť tohoto pokrmu vás ohromí!

Vepřová žebírka v marinádě jsou stejně chutná, když se připravují na grilu i v troubě. Každá hostitelka má na tento pokrm svůj osvědčený recept.

O svůj osvědčený způsob přípravy takových žebírek se podělila i kuchařská blogerka Yulia Simonchuk.

Žebra v troubě

Složení: 1:

  • žebra – 1 kg;
  • kečup – 3-4 polévkové lžíce. l;
  • sójová omáčka – 3-4 lžíce. l;
  • hořčice – 1 polévková lžíce;
  • med – 2 polévkové lžíce. l;
  • olej – 2 polévkové lžíce;
  • mletý pepř – 1 lžička;
  • kurkuma – 1 lžička;
  • koření na vepřové maso – 1 polévková lžíce;
  • sůl – 1 lžička.

Příprava:

  1. Žebra omyjte, odlepte fólii a proveďte řezy podle videa.
  2. Připravte si marinádu: do misky nasypte sůl, pepř, kurkumu, vepřové koření (nebo jiné oblíbené koření na maso). Přidejte sójovou omáčku, hořčici a kečup. Přidejte med a vše promíchejte do homogenní hmoty. Žebra ponořte do marinády, obalte je v ní a nechte 1-3 hodiny marinovat.
  3. Na plech položte dvě vrstvy alobalu, na něj pergamen a na něj žebírka. Nejprve je zabalte do papíru, pak je zabalte do alobalu a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 1,5-2 hodiny.
  4. Žebra rozbalte, potřete zbytkem marinády a pošlete je na 10-15 minut do trouby ještě otevřená.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: