Foto: z otevřených zdrojů
Tento koláč zvládne i začínající hostitelka, snadno se připravuje a nedá se zkazit.
Budete potřebovat mouku, zakysanou smetanu, vejce a jako náplň použijte libovolnou rybu. Příprava koláče je velmi snadná.
Recept
Složení:
- pšeničná mouka – 6 polévkových lžic;
- kuřecí vejce – 2 ks;
- 20% zakysaná smetana – 5 polévkových lžic;
- cukr – 1 lžička;
- kvásek – 10 gr;
- sůl;
- rostlinný olej;
- sezam.
Pro náplň:
- filet ze štikozubce – 350 gr;
- vejce – 2 ks;
- cibule – 1 ks;
- koření na ryby – 1 lžička;
- čerstvý kopr;
- sůl.
Příprava:
- Vejce vařte od bodu varu 10 minut natvrdo. Nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na malé kostičky.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmažte na pánvi s rostlinným olejem do lehce zlatavé barvy.
- Filety štikozubce opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně velké kousky.
- Rozehřejte pánev s rostlinným olejem a osmahněte filety, míchejte pět minut, poté přidejte koření a smažte další dvě minuty.
- Do mísy vložte rybu, vejce, cibuli, nasekaný kopr, osolte a promíchejte.
- Na těsto smíchejte v hluboké míse zakysanou smetanu, cukr, sůl, vejce, polovinu prosáté mouky a prášek do pečiva a prošlehejte, pak přidejte zbytek mouky a dobře promíchejte.
- Formu vymažte rostlinným olejem, nalijte do ní polovinu těsta, na těsto rovnoměrně položte ryby, naplňte je zbylým těstem a posypte sezamovými semínky.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut dozlatova.
Připravenost koláče zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.