Rybí pudinkový koláč: velmi jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Tento koláč zvládne i začínající hostitelka, snadno se připravuje a nedá se zkazit.

Budete potřebovat mouku, zakysanou smetanu, vejce a jako náplň použijte libovolnou rybu. Příprava koláče je velmi snadná.

Recept

Složení:

  • pšeničná mouka – 6 polévkových lžic;
  • kuřecí vejce – 2 ks;
  • 20% zakysaná smetana – 5 polévkových lžic;
  • cukr – 1 lžička;
  • kvásek – 10 gr;
  • sůl;
  • rostlinný olej;
  • sezam.

Pro náplň:

  • filet ze štikozubce – 350 gr;
  • vejce – 2 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • koření na ryby – 1 lžička;
  • čerstvý kopr;
  • sůl.

Příprava:

  1. Vejce vařte od bodu varu 10 minut natvrdo. Nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmažte na pánvi s rostlinným olejem do lehce zlatavé barvy.
  3. Filety štikozubce opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně velké kousky.
  4. Rozehřejte pánev s rostlinným olejem a osmahněte filety, míchejte pět minut, poté přidejte koření a smažte další dvě minuty.
  5. Do mísy vložte rybu, vejce, cibuli, nasekaný kopr, osolte a promíchejte.
  6. Na těsto smíchejte v hluboké míse zakysanou smetanu, cukr, sůl, vejce, polovinu prosáté mouky a prášek do pečiva a prošlehejte, pak přidejte zbytek mouky a dobře promíchejte.
  7. Formu vymažte rostlinným olejem, nalijte do ní polovinu těsta, na těsto rovnoměrně položte ryby, naplňte je zbylým těstem a posypte sezamovými semínky.
  8. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 30-35 minut dozlatova.

Připravenost koláče zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: