Kudrlinky s masem a sýrem: recept na chutné pečivo

Foto: z otevřených zdrojů

Šneci se sýrem a masem jsou úspěšnou kombinací útulného domácího pečení a moderního servírování.

Chutné, šťavnaté a velmi lákavé – takové by mělo být pečivo, které spojí celou rodinu u stolu. A pokud hledáte ideální pokrm pro nedělní oběd, útulnou večeři nebo dokonce slavnostní tabuli, nehledejte nic jiného než sýrové a masové šneky z kynutého těsta.

Tyto závitky s masem, houbami a sýrem mají křupavou zlatavou kůrku, jemnou náplň a originální vzhled, který upoutá pozornost i těch nejnáročnějších gurmánů. Recept je nejen chutný, ale také poměrně jednoduchý na přípravu. Snadno ho přizpůsobíte své chuti: můžete použít různé druhy sýra, experimentovat s kořením nebo přidat svou oblíbenou zeleninu. A samotný proces tvoření „šneků“ se promění v kreativní činnost, o kterou se můžete podělit s dětmi. Jak je vyrobit, se dozvíte na stránce samura_cooking.

Recept

Složení:

  • Mleté hovězí maso 500g
  • Střední cibule 1 ks.
  • Žampiony 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika
  • Oregano
  • Těsto 300-350 g
  • Tvrdý sýr 150 g
  • Vaječný žloutek 1 ks.
  • Sezamová semínka (nebo sušené bylinky)

Příprava

  1. V hluboké míse smíchejte mleté hovězí maso s nadrobno nakrájenou cibulí, houbami a oblíbeným kořením. Pokud používáte syrové houby, můžete je trochu osmahnout na suché pánvi.
  2. Těsto rozválejte na tenký obdélníkový plát (asi 0,5 cm silný). Na povrch rovnoměrně rozetřete masovou náplň.
  3. Aby rohlíky získaly zajímavý tvar, opatrně přiložte mřížku trouby k horní vrstvě náplně a lehce ji přitlačte. Vytvoříte tak vizuální vodítko pro nakrájení těsta na proužky široké asi 3-4 cm.
  4. Na začátek každého proužku položte plátek sýra. Poté pruhy srolujte do tvaru šneka – od sýra až k okraji těsta.
  5. Vytvarované šneky položte na plech vyložený pergamenem. Potřete je rozšlehaným žloutkem, aby měly chutnou kůrku. Podle potřeby je posypeme sezamovými semínky nebo sušeným rozmarýnem či bazalkou.
  6. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
  7. Pečte 20-25 minut, dokud pečivo nezhnědne a maso není zcela propečené. Doba se může lišit v závislosti na typu pečiva.

Tipy:

  • Pro ještě bohatší chuť přidejte do náplně trochu strouhaného sýra – během pečení se rozpustí a zhoustne.
  • Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte špetku mletého chilli nebo uzené papriky.
  • Hotové šneky můžete podávat teplé nebo studené. Skvěle chutnají s omáčkou z řeckého jogurtu a česneku nebo s obyčejnou rajčatovou salsou.

Šneci se sýrem a masem jsou zdařilou kombinací útulného domácího pečení a moderního servírování. Nejenže jsou chutné, ale také dobře vypadají, takže si je určitě vyzkoušejte připravit doma. A možná se právě tento pokrm stane vaším charakteristickým receptem, ke kterému se budete chtít stále vracet.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: