Kuře se dusí ve velkém množství cibule, která dodá pokrmu šťavnatost a chuť.
Dušené maso s cibulovou omáčkou se skvěle hodí téměř ke každé příloze a obzvlášť chutné bude s pohankou. Kuře se dusí ve velkém množství cibule, která dodá pokrmu šťavnatost a chuť. K vaření použijte jakoukoli část kuřete: kuřecí řízky, stehna, lýtka.
Recept
Složení:
- kuřecí řízek 800 g
- cibule 300 g
- česnek 2 stroužky
- máslo 50 g
- voda 30 ml
- kurkuma 0,5 lžičky.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně velké kousky.
- Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek na kousky.
- Na rozehřátou pánev dejte máslo, pak cibuli a na středním plameni ji osmahněte do měkka.
- Přidejte česnek, kuřecí maso, vodu, kurkumu, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
- Dusíme pod zavřenou pokličkou na mírném ohni 20 minut za občasného míchání.
Koření použijte podle své chuti.