Kuře dušené v cibulové omáčce: recept na dokonalý teplý pokrm

Kuře se dusí ve velkém množství cibule, která dodá pokrmu šťavnatost a chuť.

Dušené maso s cibulovou omáčkou se skvěle hodí téměř ke každé příloze a obzvlášť chutné bude s pohankou. Kuře se dusí ve velkém množství cibule, která dodá pokrmu šťavnatost a chuť. K vaření použijte jakoukoli část kuřete: kuřecí řízky, stehna, lýtka.

Recept

Složení:

  • kuřecí řízek 800 g
  • cibule 300 g
  • česnek 2 stroužky
  • máslo 50 g
  • voda 30 ml
  • kurkuma 0,5 lžičky.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na středně velké kousky.
  2. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek na kousky.
  3. Na rozehřátou pánev dejte máslo, pak cibuli a na středním plameni ji osmahněte do měkka.
  4. Přidejte česnek, kuřecí maso, vodu, kurkumu, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
  5. Dusíme pod zavřenou pokličkou na mírném ohni 20 minut za občasného míchání.

Koření použijte podle své chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: