Mnoho hostitelek už tento trend vyzkoušelo ve svých kuchyních.
Vzhledem k tomu, že je sezóna domácích ředkviček, je vhodná doba zařadit tuto časnou jarní zeleninu do svého jídelníčku. Video s nakládanými ředkvičkami se stalo virálním na sociálních sítích a mnoho hostesek už tento trend vyzkoušelo ve svých kuchyních. Kuchařská blogerka Kristin Azizyan se podělila o osvědčený recept na nakládané ředkvičky. Jeho příprava je rychlá a snadná a dopadne neuvěřitelně chutně a aromaticky.
Nakládané ředkvičky
Složení
- ředkvičky – 500 gr;
- česnek – 2-3 stroužky (můžete jich mít méně nebo více);
- chilli papričky;
- sůl – 1 lžička;
- cukr – 1 lžička;
- černý pepř (nebo směs pepřů) – 1/3 lžičky;
- voda – 40-50 ml;
- 9% ocet – 2 polévkové lžíce;
- olivový olej – 2-3 polévkové lžíce. l;
- čerstvý kopr.
Příprava:
- Ředkvičky lehce naklepejte kladivem nebo válečkem, jak je ukázáno ve videu. Do hluboké mísy vložte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný kopr a nasekanou papriku, zalijte octem a olivovým olejem (můžete použít slunečnicový olej), vodou, solí a cukrem.
- Na stejné místo pošleme ředkvičky, vše dobře promícháme a dáme do lednice alespoň na půl hodiny, aby se zelenina nasákla marinádou.
- Takové ředkvičky lze nabídnout hostům i jako předkrm na slavnostní tabuli.