Hit sezóny: jak připravit nakládané ředkvičky

Mnoho hostitelek už tento trend vyzkoušelo ve svých kuchyních.

Vzhledem k tomu, že je sezóna domácích ředkviček, je vhodná doba zařadit tuto časnou jarní zeleninu do svého jídelníčku. Video s nakládanými ředkvičkami se stalo virálním na sociálních sítích a mnoho hostesek už tento trend vyzkoušelo ve svých kuchyních. Kuchařská blogerka Kristin Azizyan se podělila o osvědčený recept na nakládané ředkvičky. Jeho příprava je rychlá a snadná a dopadne neuvěřitelně chutně a aromaticky.

Nakládané ředkvičky

Složení

  • ředkvičky – 500 gr;
  • česnek – 2-3 stroužky (můžete jich mít méně nebo více);
  • chilli papričky;
  • sůl – 1 lžička;
  • cukr – 1 lžička;
  • černý pepř (nebo směs pepřů) – 1/3 lžičky;
  • voda – 40-50 ml;
  • 9% ocet – 2 polévkové lžíce;
  • olivový olej – 2-3 polévkové lžíce. l;
  • čerstvý kopr.

Příprava:

  1. Ředkvičky lehce naklepejte kladivem nebo válečkem, jak je ukázáno ve videu. Do hluboké mísy vložte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný kopr a nasekanou papriku, zalijte octem a olivovým olejem (můžete použít slunečnicový olej), vodou, solí a cukrem.
  2. Na stejné místo pošleme ředkvičky, vše dobře promícháme a dáme do lednice alespoň na půl hodiny, aby se zelenina nasákla marinádou.
  3. Takové ředkvičky lze nabídnout hostům i jako předkrm na slavnostní tabuli.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: