Foto: z otevřených zdrojů
Není to jen omeleta, ale vydatný a chutný pokrm, který se hodí jak k snídani, tak na celý den.
Existují stovky receptů na přípravu omelet a každá hostitelka má svůj vlastní osvědčený postup. Kulinářská blogerka Katerina Movchan vypráví a ukazuje, jak připravit nejen omeletu, ale vydatný a chutný pokrm, který se hodí stejně dobře ke snídani jako na celý den.
Omeleta v housce s uzeným bůčkem
Složení: 1:
- Uzený bůček (slanina) – 100 gr;
- housky – 3 ks;
- vejce – 3 ks;
- zakysaná smetana – 3 polévkové lžíce;
- pikantní hořčice – 1 lžička;
- tvrdý sýr – 50 gr;
- petržel (jemně nasekaná) – podle chuti;
- sůl a pepř podle chuti.
Příprava:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů (režim horní-dolní s konvekcí).
- Nyní je třeba připravit vaječnou náplň. V míse smíchejte vejce, zakysanou smetanu, hořčici, polovinu nastrouhaného sýra, petrželku, sůl a pepř.
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
- Vykrojte střed každé housky. Dovnitř vložte bůček, naplňte ho až po vrch vaječnou náplní a posypte sýrem.
- Buchty vložte na 15-20 minut do trouby.
- Omeletu podávejte s čerstvou zeleninou.