Omeleta v housce s uzeným bůčkem: recept na dokonalou svačinu

Foto: z otevřených zdrojů

Není to jen omeleta, ale vydatný a chutný pokrm, který se hodí jak k snídani, tak na celý den.

Existují stovky receptů na přípravu omelet a každá hostitelka má svůj vlastní osvědčený postup. Kulinářská blogerka Katerina Movchan vypráví a ukazuje, jak připravit nejen omeletu, ale vydatný a chutný pokrm, který se hodí stejně dobře ke snídani jako na celý den.

Omeleta v housce s uzeným bůčkem

Složení: 1:

  • Uzený bůček (slanina) – 100 gr;
  • housky – 3 ks;
  • vejce – 3 ks;
  • zakysaná smetana – 3 polévkové lžíce;
  • pikantní hořčice – 1 lžička;
  • tvrdý sýr – 50 gr;
  • petržel (jemně nasekaná) – podle chuti;
  • sůl a pepř podle chuti.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů (režim horní-dolní s konvekcí).
  2. Nyní je třeba připravit vaječnou náplň. V míse smíchejte vejce, zakysanou smetanu, hořčici, polovinu nastrouhaného sýra, petrželku, sůl a pepř.
  3. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
  4. Vykrojte střed každé housky. Dovnitř vložte bůček, naplňte ho až po vrch vaječnou náplní a posypte sýrem.
  5. Buchty vložte na 15-20 minut do trouby.
  6. Omeletu podávejte s čerstvou zeleninou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: