Žádné připálení a žádné rozmočení: co dělat, aby se jídlo v troubě připravovalo rovnoměrně?

Některé trouby, staré i nové, mají problém s nerovnoměrným ohřevem a pečením pokrmů.

Obvykle se stává, že spodní část pečiva se připálí a horní část není správně zahřátá, takže je bledá a nevzhledná, což snižuje chutný vzhled pokrmu.

Odborníci se podělili o dvě jednoduché, ale účinné metody, které pomohou zajistit rovnoměrné pečení v jakékoli troubě. Zaručeně zlepší výsledky a zabrání problémům s nerovnoměrným ohřevem.

Jednou z osvědčených metod je umístění žáruvzdorné nádoby s vodou na dno trouby. Tím se zvýší vlhkost a trouba se rovnoměrně zahřeje, zejména ve spodní části. Vzniklá pára rozvádí teplo mírněji a zabraňuje přehřátí dna a spálení. Tento postup se často používá při pečení chleba a některých koláčů, a to s dobrými výsledky.

Druhý způsob spočívá v obalení roštu fólií a jejím umístění pod plech, na kterém se pokrm peče. Fólie působí jako tepelný reflektor a snižuje přehřívání dna pečicího pokrmu.

Tím se účinně chráníte před spálením, protože část tepla ze spodního prvku se odráží a teplo se rovnoměrně rozvádí po celé troubě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: