Stačí půl hodiny a první chod je hotový.
Když nemáte vůbec čas a máte opravdu chuť na polévku, je tento recept určen právě vám. Stačí půl hodiny a první chod je hotový.
Když do polévky přidáte rýži, bude hustá a vydatná.
Recept
Složení:
- přírodní tuňák v konzervě 190 g
- brambory 2 ks.
- rýže 2 polévkové lžíce.
- voda 1,5 litru
- cibule 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- rajče 1 ks
- koření na zeleninu a bylinky
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- sůl
- bylinky (kopr, petržel
Příprava:
- Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Rýži propláchněte, dokud není průhledná.
- Vložte brambory a rýži do vroucí vody a vařte 10-15 minut (v případě potřeby odmastěte pěnu).
- Oloupejte cibuli a mrkev. Nakrájejte cibuli, rajče na malé kostičky a mrkev na slámky.
- Na pánvi s rostlinným olejem osmahněte cibuli a mrkev do měkka, přidejte rajče a smažte další dvě minuty.
- Osmaženou zeleninu přidejte k bramborám a rýži, poté přidejte tuňáka, opepřete, osolte a pět minut povařte. Na závěr přidejte bylinky a ještě minutu povařte.
- Polévku podávejte ihned po uvaření.
Tuňáka z konzervy lze použít i v oleji, jen polévka bude tučnější.