Jejich příprava nezabere tolik času, jak by se mohlo zdát.
Smažené koláče s jakoukoli náplní jsou hitem na stole, protože se dlouho nezdrží a za pár minut jsou hotové. Každá hostitelka má na jejich přípravu svůj vlastní speciální recept.
Kulinářská blogerka Světlana Bauerová prozradila, jak připravit vynikající koláče s bramborami a houbami. Jejich příprava nezabere tolik času, jak by se mohlo zdát.
Křupavé koláče s bramborami a houbami
Složení: 1:
- teplá voda – 250 ml;
- sušené droždí – 7 g (čerstvé droždí – 21 g);
- cukr – 2 lžičky;
- sůl – 0,5 – 1 lžička;
- rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
- mouka – 350-400 g;
- škrob – 1 polévková lžíce.
Náplň:
- brambory – 500 gr;
- houby – 300 gr;
- rostlinný olej na smažení.
Příprava:
- Do teplé vody přidejte droždí, cukr a droždí. Přisypeme sůl, prosejeme mouku a škrob. Během hnětení přidáme rostlinný olej.
- Těsto uhněťte podle návodu ve videu a nechte ho hodinu kynout.
- Na náplň uvařte brambory, udělejte bramborovou kaši. Nakrájejte houby a osmažte je, podle chuti osolte a okořeňte. Houby smíchejte s bramborovou kaší.
- Uhněteme těsto, které rozdělíme na 12-14 kousků. Každý z nich rozválíme, poklademe náplní a vytvarujeme koláč. Všechny placky osmažte na rostlinném oleji z obou stran dozlatova.
- Placičky položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný tuk.