Foto: z veřejných zdrojů
Najednou můžete připravit dostatek příloh pro celou rodinu.
Těžko si lze představit jednodušší a línější pokrm než brambory v troubě. Uvnitř jsou křehké a mají křupavou kůrku. Dnes se podíváme, jak ho připravit podle receptu Megan z kuchařského blogu The Quicker Kitchen. Tento pokrm je ideální k večeři.
„Pro co nejkřehčí vnitřek s křupavým vnějškem mám recept. Tyto brambory pečené v majonéze jsou v mé rodině milovníků brambor naprosto oblíbené, a to z dobrého důvodu. Stačí jedno sousto a budete souhlasit, že je to nejlepší způsob, jak snadno připravit křupavé brambory,“ řekla.
Majonéza poslouží jako náhrada másla. Obsahuje bílkoviny a spoustu tuku, který vytvoří dokonalou marinádu, která ochrání kořenovou zeleninu před teplem. Díky tomu budou brambory pečené v troubě křupavé a chutné, aniž by zuhelnatěly.
„Tato kontroverzní přísada povýší tyto jinak jednoduché bylinkové brambory na další úroveň,“ zdůraznila Megan.
Brambory na venkovský způsob v troubě na plechu – recept
Při přípravě této přílohy nemusíte zeleninu ani předem vařit. Nejdůležitější je použít mladé brambory.
Ingredience: 1:
- 2 kg mladých brambor;
- 168 g majonézy;
- jedna čajová lžička sušené petrželky;
- čtvrt lžičky sušeného česneku;
- špetka uzené papriky;
- špetka sušené cibule;
- sůl a pepř.
Příprava:
- Předehřejte troubu na 220C/200 konvekce/Gas 7. Poté brambory dobře opláchněte a osušte.
- V míse, ve které budete zeleninu marinovat, smíchejte majonézu a koření dohladka. Přidejte brambory a rovnoměrně promíchejte.
- Zeleninu rozložte v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pergamenem a pečte 20-25 minut, dokud brambory nezměknou – měly by se snadno propíchnout vidličkou.
- Zapněte troubu na režim grilování a pečlivě ji sledujte. Pečte, dokud nebudou křupavé a křupavé. Důležité je, aby se nepřipálily nebo nepřepálily. Nechte pokrm několik minut odpočinout a poté jej podle chuti osolte a opepřete. Pomocí škrabky přendejte zeleninu na servírovací mísu nebo přímo na talíře. Brambory v troubě – hotovo.