Domácí kysané zelí s uzeným masem za 20 minut: rychlý recept na vydatnou polévku

Existuje mnoho způsobů, jak připravit bohatou polévku s hodpodge.

Solanka je hustá polévka, která se začala vařit v 15.-17. století. Předpokládá se, že šlo o selský pokrm – tehdy se polévka vařila na masovém vývaru s přídavkem zelí, masa, cibule a okurek. Postupem času se do receptu přidávaly kapary, nakládané houby, citron, olivy a dokonce i kvas – v této podobě se v 19. století začala hustá polévka podávat v hostincích velkých měst. Dnes si každá hostitelka připravuje slanou omáčku po svém.

Masová jíška – recept s uzeným masem

Domácí soljanka se nemusí dlouho vařit, takže pro každou ženu, která potřebuje rychle nasytit rodinu, bude tento recept záchranou.

Ingredience: 1:

  • Dvě stě padesát gramů uzeného bůčku;
  • sto padesát gramů syrové uzené klobásy;
  • dvě mrkve;
  • jedna velká cibule;
  • čtyři až pět brambor;
  • dvě stě gramů okurek;
  • dvě polévkové lžíce rostlinného oleje;
  • sáček rajčatového protlaku;
  • jeden bobkový list;
  • sůl, cukr;
  • olivy, kopr, citron, zakysaná smetana.

Příprava:

  1. Brambory oloupejte, omyjte, nakrájejte na středně velké kostky a vložte do hrnce s vroucí vodou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně vaříme 15 minut. Klobásu, bůček a okurky nakrájíme na kostičky.
  2. Rozehřejte pánev s rostlinným olejem, vložte nastrouhanou mrkev. Smažte tři minuty, pak přidejte uzené maso a smažte další tři minuty.
  3. Přímo do pánve nalijeme půl sklenice vody z pánve, dáme rajčatový protlak, sůl, cukr, přidáme okurky, promícháme a dusíme 5 minut. Jakmile se brambory uvaří, přelijte celý obsah pánve do kastrolu, zamíchejte, vložte bobkový list a vařte 5-7 minut.
  4. Solyanka prefabrikovaná je hotová – stačí ji jen sundat z ohně a nechat 10-20 minut stát. Můžeme ji podávat s koprem a zakysanou smetanou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: