Jak dlouho grilovat ryby a mořské plody na grilu, aby byly šťavnaté a křehké?

Foto: z otevřených zdrojů

Podle profesionálních kuchařů vyžaduje příprava mořských plodů a ryb na ohni citlivý přístup.

Těm, kteří rádi smaží jídlo na otevřeném ohni, profesionální kuchaři vysvětlili, jak dlouho je třeba připravovat ryby a mořské plody, aby se nevysušily.

Podle profesionálních kuchařů vyžaduje příprava mořských plodů a ryb na ohni citlivý přístup. Mohou být totiž převařené nebo nedovařené, což stejně negativně ovlivňuje chuťové vlastnosti hotových pokrmů.

Podle odborníků je nejdůležitější produkty na ohni nepřevařovat. Rybám a mořským plodům stačí 10 minut, aby byly uvnitř šťavnaté a křehké a na povrchu křupavé.

Zvláštní pozornost je třeba věnovat přípravě červených ryb. Steaky je třeba dát na gril, když bude nízký žár, opéct do zlatavé kůrky a sejmout z ohně. Pak ryba neztratí šťávu, jinak bude suchá a bez chuti.

Stejné je to s mořskými plody. Vaří se velmi rychle, pak se musí stejně rychle sundat z ohně, jinak pokrm ztratí křehkost a bude gumový.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: