Foto: z otevřených zdrojů
Podle profesionálních kuchařů vyžaduje příprava mořských plodů a ryb na ohni citlivý přístup.
Těm, kteří rádi smaží jídlo na otevřeném ohni, profesionální kuchaři vysvětlili, jak dlouho je třeba připravovat ryby a mořské plody, aby se nevysušily.
Podle profesionálních kuchařů vyžaduje příprava mořských plodů a ryb na ohni citlivý přístup. Mohou být totiž převařené nebo nedovařené, což stejně negativně ovlivňuje chuťové vlastnosti hotových pokrmů.
Podle odborníků je nejdůležitější produkty na ohni nepřevařovat. Rybám a mořským plodům stačí 10 minut, aby byly uvnitř šťavnaté a křehké a na povrchu křupavé.
Zvláštní pozornost je třeba věnovat přípravě červených ryb. Steaky je třeba dát na gril, když bude nízký žár, opéct do zlatavé kůrky a sejmout z ohně. Pak ryba neztratí šťávu, jinak bude suchá a bez chuti.
Stejné je to s mořskými plody. Vaří se velmi rychle, pak se musí stejně rychle sundat z ohně, jinak pokrm ztratí křehkost a bude gumový.