Legendární německý bramborový salát: jak se připravuje v různých německých zemích

Foto: z veřejných zdrojů

Tento pokrm se již stal ochrannou známkou Němců.

Turisté, kteří přijedou do Německa, dříve či později po požití klobás a piva ochutnají německý bramborový salát. Podává se ve všech restauracích, připravuje ho každá německá hostitelka a němečtí emigranti si recept na své oblíbené jídlo odvážejí do různých částí světa. Můžete si ho uvařit i na Ukrajině, ale je důležité znát správnou technologii.

Kdo vynalezl německý bramborový salát

Existuje teorie, že se tento pokrm poprvé objevil v 19. století – do Ameriky ho přivezli němečtí přistěhovalci. Právě od té doby se bramborový salát v různých obměnách začal objevovat v amerických kuchařkách.

Zajímavé je, že právě Němci si tento pokrm ve Státech spojují, ale nejen tam. V roce 1873 vyšel „Velký kulinářský slovník“ a jeho autor Alexandre Dumas (otec) do knihy zapsal recept na tento salát.

Německý bramborový salát se v celém Německu připravuje různě – v závislosti na zemi. Deutsche Welle píše, že bavorský bramborový salát se upravuje omáčkou z vývaru a hořčice. Přidává se také ocet, sůl, pepř a cukr.

Hamburský recept je svým způsobem jedinečný – v pochoutce ze severní části Německa najdete lehce osolené sledě a majonézový dresink. Hostitelky žijící v Braniborsku podávají německý bramborový salát s nakládanými okurkami a koprem, zatímco Švábové se rozhodně neobejdou bez nakrájené cibule, octa a oleje.

Jak připravit německý bramborový salát – recept z Bavorska

Každá ukrajinská hospodyňka si může zvolit vhodnou technologii vaření a kultovní pokrm z Německa si připravit sama. Sami uvidíte, jak snadné je připravit takový bramborový salát – klasický recept bavorských hospodyněk je v silách každé ukrajinské ženy.

Ingredience: 1:

  • jeden kilogram brambor;
  • jedna šťavnatá cibule;
  • dvě lžíce octa;
  • několik lístků zelené cibule;
  • jeden šálek horkého masového vývaru;
  • jedna polévková lžíce hořčice;
  • jednu čajovou lžičku medu;
  • několik lžic oleje;
  • sůl a pepř.

Příprava:

  1. Brambory uvařte v rendlíku, nakrájejte je nadrobno na talíře. Nakrájejte cibuli, zalijte ji octem (ne více než lžící), dejte stranou. Cibuli přidejte k bramborám, promíchejte.
  2. Nakrájejte zelenou cibulku, posypte zeleninu navrch.
  3. Do masového vývaru nalijte lžíci octa, přidejte lžíci hořčice, lžíci medu, několik lžic oleje, sůl a pepř.
  4. Omáčkou přelijte salát, promíchejte. Německý bramborový salát s hořčičnou zálivkou můžete podávat ihned nebo ho nechat 2-3 hodiny louhovat a teprve potom ochutnat.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: