Foto: z otevřených zdrojů
Snadná a jednoduchá příprava
Připravte si zdravý a finančně nenáročný nákyp, který je ideální k večeři nebo jako druhý chod k obědu.
Tento nákyp obsahuje zelí, kuřecí řízky, vejce, sýr, zakysanou smetanu a koření. Snadno a jednoduše se připravuje a uvnitř je křehký a na povrchu má křupavou zlatavou kůrčičku.
Recept
Složení:
- bílé zelí – 500 gr;
- kuřecí řízek – 300 g;
- tvrdý sýr – 80 g;
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- mletá paprika – 1 lžička;
- mletý černý pepř;
- sůl.
K zalití:
- slepičí vejce – 2 ks;
- zakysaná smetana – 80 gr + 2 polévkové lžíce;
- sůl;
- rostlinný olej.
Příprava:
- Zelí nakrájejte na nudličky a rozmačkejte rukama.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Kuřecí řízky opláchněte a nakrájejte na malé kousky.
- Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na náplň rozšleháme vejce metličkou, osolíme, přidáme osmdesát gramů zakysané smetany a promícháme.
- Do mísy dáme zelí, kuřecí maso, cibuli, mrkev, papriku, mletý černý pepř, sůl, vlijeme náplň a promícháme.
- Formu na pečení vymažeme rostlinným olejem, nalijeme do ní připravenou směs a rovnoměrně ji rozetřeme po formě, navrch rozetřeme dvě lžíce zakysané smetany, přikryjeme fólií.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-50 minut. Deset minut před dopečením alobal odkryjeme, posypeme sýrem a pečeme dalších deset minut dozlatova.