Zelný nákyp s kuřecím filé: recept na chutné a zdravé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Snadná a jednoduchá příprava

Připravte si zdravý a finančně nenáročný nákyp, který je ideální k večeři nebo jako druhý chod k obědu.

Tento nákyp obsahuje zelí, kuřecí řízky, vejce, sýr, zakysanou smetanu a koření. Snadno a jednoduše se připravuje a uvnitř je křehký a na povrchu má křupavou zlatavou kůrčičku.

Recept

Složení:

  • bílé zelí – 500 gr;
  • kuřecí řízek – 300 g;
  • tvrdý sýr – 80 g;
  • cibule – 1 ks;
  • mrkev – 1 ks;
  • mletá paprika – 1 lžička;
  • mletý černý pepř;
  • sůl.

K zalití:

  • slepičí vejce – 2 ks;
  • zakysaná smetana – 80 gr + 2 polévkové lžíce;
  • sůl;
  • rostlinný olej.

Příprava:

  1. Zelí nakrájejte na nudličky a rozmačkejte rukama.
  2. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Kuřecí řízky opláchněte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  5. Na náplň rozšleháme vejce metličkou, osolíme, přidáme osmdesát gramů zakysané smetany a promícháme.
  6. Do mísy dáme zelí, kuřecí maso, cibuli, mrkev, papriku, mletý černý pepř, sůl, vlijeme náplň a promícháme.
  7. Formu na pečení vymažeme rostlinným olejem, nalijeme do ní připravenou směs a rovnoměrně ji rozetřeme po formě, navrch rozetřeme dvě lžíce zakysané smetany, přikryjeme fólií.
  8. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-50 minut. Deset minut před dopečením alobal odkryjeme, posypeme sýrem a pečeme dalších deset minut dozlatova.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: