Jogurt doma: jednoduchý a užitečný recept

Foto: z otevřených zdrojů

Jeho příprava nevyžaduje mnoho času, úsilí a ingrediencí.

Domácí jogurt má oproti běžnému jogurtu zakoupenému v obchodě řadu výhod. Tento přírodní produkt neobsahuje žádné konzervační látky, sladidla ani umělá barviva.

Pokud nemáte k dispozici zákys pro výrobu domácího jogurtu, nezoufejte. Chutný a přírodní jogurt si můžete vyrobit i z jiných surovin.

Recept

Složení:

  • mléko – 400-500 ml
  • hustý přírodní jogurt – 2 polévkové lžíce

Příprava:

  1. Nalijte mléko do hrnce a na mírném ohni ho zahřejte na 40-45 °C. Teplotu je lepší měřit kuchyňským teploměrem.
  2. Když mléko dosáhne správné teploty, odstavte ho z ohně a přidejte do něj jogurt. Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
  3. Směs nalijte do skleněné nebo keramické nádoby s víčkem.
  4. Nádobu zabalte do několika vrstev utěrky a pošlete ji na teplé místo (troubu můžete rozehřát na 50 stupňů a vypnout) na 6-8 hodin. To proto, aby proběhly všechny kvasné procesy a vytvořil se jogurt.
  5. Poté utěrku rozbalte a ochutnejte lahodný domácí jogurt.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: