Chic kyselá rajčata v kbelíku: hotová za 4 dny

Tento předkrm si oblíbilo mnoho lidí a je také velmi rychlý na přípravu.

Většina hostitelek připravuje kvašená rajčata v kbelíku, protože na takové svačině si můžete pochutnat za několik dní. Nabízíme osvědčený „babičkovský“ recept na pikantní rajčatovou svačinku.

Kvašená rajčata v kbelíku s cukrem – recept

  • 8-10 kg rajčat;
  • 5 litrů vody;
  • 2 šálky soli;
  • 5 lžic cukru se sklíčkem;
  • 10 stroužků česneku;
  • 1 pepř;
  • 1 polévková lžíce hořčičného prášku;
  • rybízové a třešňové listy;
  • 1 kořen křenu.

Příprava:

  1. Vyberte pevná, nepoškozená rajčata, omyjte je pod tekoucí vodou. Rozpusťte sůl a cukr ve vodě pokojové teploty, marinádu nechte vychladnout v lednici.
  2. Na dno kbelíku položte listy ovoce a bobulovin, česnek a křen. Rozložíme 50 % rajčat, na ně přidáme česnek a bylinky. Rozložte zbývající rajčata, opět je pokryjte rybízovými, třešňovými a křenovými listy, posypte hořčicí.
  3. Zalijeme nálevem, přikryjeme pokličkou, ale v žádném případě neuzavíráme.
  4. Pokud chcete mít rajčata hotová za 4 dny, nechte kbelík při pokojové teplotě. Pokud nádobu vyjmete na chladné místo, pak kyselá rajčata můžete ochutnat až po měsíci.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: