Chutné klobásy v těstě: klasický recept

Foto: z otevřených zdrojů

Vydatné klobásy v těstě se zaručeně povedou hned napoprvé.

Velmi chutné párky v těstě se snadno připravují a rychle jedí. Tento pokrm rozhodně nezůstane na druhý den. Těsto na párky v těstě si můžete připravit sami nebo můžete použít kupované těsto. Výsledek bude v každém případě úspěšný. Poradíme vám, jak uvařit ty nejlepší klobásy v těstě – recept se vám určitě bude líbit. I začínajícím kuchařům se pečení povede hned napoprvé.

Kynuté těsto na párky v těstě

Složení: 1:

  • párky – 10 ks
  • mouka – 400 g;
  • voda – 250 ml;
  • sušené droždí – 5 g;
  • máslo – 50 g;
  • sůl – 0,5 čajové lžičky. litr;
  • cukr – 1,5 polévkové lžíce;
  • vejce – 1 ks.

Příprava:

  1. Nejprve si připravte oparu na těsto – smíchejte teplou vodu, cukr, 2 lžíce mouky a droždí. Necháme na teplém místě 15 minut kynout. Během této doby by se na povrchu směsi měla objevit pěna.
  2. Do vykynuté opary nasypeme mouku, přidáme rozpuštěné máslo a sůl. Těsto hněteme rukama asi 10 minut, dokud není měkké a homogenní. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly a každý z nich rozválejte na tenký plát. Nakrájejte ho na proužky široké asi 5 cm. Párky spirálovitě obtočte kolem těsta a položte je na pergamenem vyložený plech. Potřete je rozšlehaným vejcem a nechte 15 minut odležet. Poté pečeme 20 minut při teplotě 200 °C.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: