Foto: z otevřených zdrojů
Vydatné klobásy v těstě se zaručeně povedou hned napoprvé.
Velmi chutné párky v těstě se snadno připravují a rychle jedí. Tento pokrm rozhodně nezůstane na druhý den. Těsto na párky v těstě si můžete připravit sami nebo můžete použít kupované těsto. Výsledek bude v každém případě úspěšný. Poradíme vám, jak uvařit ty nejlepší klobásy v těstě – recept se vám určitě bude líbit. I začínajícím kuchařům se pečení povede hned napoprvé.
Kynuté těsto na párky v těstě
Složení: 1:
- párky – 10 ks
- mouka – 400 g;
- voda – 250 ml;
- sušené droždí – 5 g;
- máslo – 50 g;
- sůl – 0,5 čajové lžičky. litr;
- cukr – 1,5 polévkové lžíce;
- vejce – 1 ks.
Příprava:
- Nejprve si připravte oparu na těsto – smíchejte teplou vodu, cukr, 2 lžíce mouky a droždí. Necháme na teplém místě 15 minut kynout. Během této doby by se na povrchu směsi měla objevit pěna.
- Do vykynuté opary nasypeme mouku, přidáme rozpuštěné máslo a sůl. Těsto hněteme rukama asi 10 minut, dokud není měkké a homogenní. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
- Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly a každý z nich rozválejte na tenký plát. Nakrájejte ho na proužky široké asi 5 cm. Párky spirálovitě obtočte kolem těsta a položte je na pergamenem vyložený plech. Potřete je rozšlehaným vejcem a nechte 15 minut odležet. Poté pečeme 20 minut při teplotě 200 °C.