Kuřecí stehno, které se rozplývá na jazyku: Mary Berryová se podělila o recept na maso v medové marinádě.

Foto: z veřejných zdrojů

To by stačilo na jídlo pro šest osob.

Známá kuchařka Mary Berry se podělila o recept na medové kuře, které je oblíbené u ní i její rodiny. Podle ní se maso snadno odděluje od kosti a má jasnou chuť jako při grilování. Podle časopisu Express je k přípravě originálního receptu potřeba šest kuřecích stehen, každé o hmotnosti 200 g. Místo nich však lze použít šest stehen a šest kýt. To stačí na jídlo pro šest osob.

Recept

Složení:

  • kuřecí stehna nebo kýty – 6 kusů;
  • kečup – 6 polévkových lžic.
  • rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce;
  • hořčičná semínka – 2 polévkové lžíce;
  • Worcesterová omáčka – 3 polévkové lžíce;
  • tekutý med – 2 polévkové lžíce;
  • česnek – 1 stroužek.

Příprava:

  1. Všechny ingredience na marinádu smíchejte ve velké míse a promíchejte. Do kousků kuřete udělejte zářezy, maso vložte do marinády a dobře promíchejte. Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut.
  2. Předehřejte troubu na 220C (200C ventilátor/plyn 7) a vyložte pečicí nádobu pergamenem. Kuře vložte do formy kůží nahoru v jedné vrstvě. Kousky potřete zbylou marinádou.
  3. Pečte v troubě 35-40 minut dozlatova. Z masové šťávy, která zůstala ve formě, odsajeme tuk a přelijeme ji do samostatné mísy. Podávejte se šťávou a bramborovou kaší nebo zelenou zeleninou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: