Foto: z veřejných zdrojů
To by stačilo na jídlo pro šest osob.
Známá kuchařka Mary Berry se podělila o recept na medové kuře, které je oblíbené u ní i její rodiny. Podle ní se maso snadno odděluje od kosti a má jasnou chuť jako při grilování. Podle časopisu Express je k přípravě originálního receptu potřeba šest kuřecích stehen, každé o hmotnosti 200 g. Místo nich však lze použít šest stehen a šest kýt. To stačí na jídlo pro šest osob.
Recept
Složení:
- kuřecí stehna nebo kýty – 6 kusů;
- kečup – 6 polévkových lžic.
- rajčatový protlak – 2 polévkové lžíce;
- hořčičná semínka – 2 polévkové lžíce;
- Worcesterová omáčka – 3 polévkové lžíce;
- tekutý med – 2 polévkové lžíce;
- česnek – 1 stroužek.
Příprava:
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte ve velké míse a promíchejte. Do kousků kuřete udělejte zářezy, maso vložte do marinády a dobře promíchejte. Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut.
- Předehřejte troubu na 220C (200C ventilátor/plyn 7) a vyložte pečicí nádobu pergamenem. Kuře vložte do formy kůží nahoru v jedné vrstvě. Kousky potřete zbylou marinádou.
- Pečte v troubě 35-40 minut dozlatova. Z masové šťávy, která zůstala ve formě, odsajeme tuk a přelijeme ji do samostatné mísy. Podávejte se šťávou a bramborovou kaší nebo zelenou zeleninou.