Lahodný dezert pro milovníky ořechů: jak připravit vlhkou a jemnou bábovku bez potíží

Foto: z veřejných zdrojů

Dezert je bohatý, s křupavými ořechy a teplou kořeněnou příchutí.

Vlhká a jemná bábovka si podmaní každý žaludek. Díky základnímu receptu můžete přidávat různé ořechy, sultánky, ovoce a bobulovité ovoce a pokaždé tak připravit nový dezert. Jak píše Express, tento moučník dopadne sytě, s křupavými oříšky a hřejivou chutí koření.

Recept

Složení:

  • vejce – 4 ks
  • cukr – 225 g;
  • mléko – 200 ml;
  • rostlinný olej – 200 ml;
  • mouka – 300 g;
  • kvásek – 20 g;
  • vanilkový cukr – 5 g;
  • nasekané vlašské ořechy – 1 polévková lžíce;
  • strouhaná mrkev – 2 polévkové lžíce;
  • skořice – 1 lžička.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu máslem nebo rostlinným olejem. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé a nadýchané hmoty. Přilijte mléko a máslo a pokračujte ve šlehání do hladka.
  2. Postupně přidejte suché přísady: prosátou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Když je směs homogenní, přidejte ořechy, mrkev a skořici. Opatrně promíchejte stěrkou, aby se ingredience rovnoměrně promíchaly.
  3. Těsto nalijte do formy a pečte 25-30 minut při 180 °C. Nechte ve formě několik minut vychladnout a poté vyjměte. Po úplném vychladnutí moučník posypeme moučkovým cukrem nebo potřeme tvarohovou polevou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: