Dokonalý předkrm: recept na nakládaného sledě s majonézou

Foto: z otevřených zdrojů

Takový pokrm může být jak přílohou k bramborám, tak samostatnou položkou v menu.

Sleď je ideální předkrm k bramborám. Můžete ho podávat tak, že ho jednoduše prokrojíte, nebo z něj připravit lahodný předkrm, jak to udělala kuchařská blogerka Inna Klyuchnik. O svůj recept se podělila na Instagramu.

Předkrm ze sleďů

Složení:

  • tučný lehce solený sleď – 1 ks;
  • středně velká cibule – 1 ks;
  • středně velká mrkev – 1 ks (nepovinné);
  • sůl – 1/3 lžičky;
  • cukr – 2 lžičky;
  • ocet – 2 polévkové lžíce;
  • majonéza – 1-2 lžíce. l.

Příprava:

  1. Sledě očistěte, zbavte páteře a kostí a nakrájejte na kousky podle videa.
  2. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na slámky, vložíme do mísy, přidáme cukr, ocet a sůl, vše promícháme a rukama prohněteme tak, aby zelenina dala šťávu. Poté do ní pošleme sledě a majonézu, dobře promícháme a pošleme na několik hodin do lednice marinovat.
  3. Při podávání můžeme posypat nasekanými bylinkami.

Tento pokrm může být jak přílohou k bramborám, tak samostatnou položkou jídelního lístku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: