Foto: z otevřených zdrojů
Takový pokrm může být jak přílohou k bramborám, tak samostatnou položkou v menu.
Sleď je ideální předkrm k bramborám. Můžete ho podávat tak, že ho jednoduše prokrojíte, nebo z něj připravit lahodný předkrm, jak to udělala kuchařská blogerka Inna Klyuchnik. O svůj recept se podělila na Instagramu.
Předkrm ze sleďů
Složení:
- tučný lehce solený sleď – 1 ks;
- středně velká cibule – 1 ks;
- středně velká mrkev – 1 ks (nepovinné);
- sůl – 1/3 lžičky;
- cukr – 2 lžičky;
- ocet – 2 polévkové lžíce;
- majonéza – 1-2 lžíce. l.
Příprava:
- Sledě očistěte, zbavte páteře a kostí a nakrájejte na kousky podle videa.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na slámky, vložíme do mísy, přidáme cukr, ocet a sůl, vše promícháme a rukama prohněteme tak, aby zelenina dala šťávu. Poté do ní pošleme sledě a majonézu, dobře promícháme a pošleme na několik hodin do lednice marinovat.
- Při podávání můžeme posypat nasekanými bylinkami.
Tento pokrm může být jak přílohou k bramborám, tak samostatnou položkou jídelního lístku.