Tímto pokrmem můžete nejen nasytit svou rodinu, ale také ho připravit na slavnostní tabuli.
Kuřecí maso je univerzální produkt, který se hodí ke každé příloze. Může být vařené, smažené, pečené a v jakékoliv podobě rozzáří chuť i obyčejných brambor nebo obilovin, obohatí je a lépe zasytí hlad.
Kulinářská blogerka Katerina Movchan prozradila, jak připravit vynikající pokrm z kuřete a brambor, a o recept se podělila na Instagramu.
Apetitová kýta pečená s bramborem
Složení: 1:
- balíček kýty v pomerančové marinádě;
- brambory – 1 kg;
- sůl a pepř podle chuti.
Příprava:
- Pokud nejsou v marinádě připravené kýty, můžete marinovat čerstvé kýty podle vlastní chuti s použitím jakékoli marinády.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky podle obrázku. Přidejte sůl a pepř a promíchejte.
- Brambory vložte do zapékací misky a na ně naaranžujte marinované kotlety.
- Formu nebo plech s bramborami a masem vložte na 40-45 minut do trouby.
Tímto pokrmem můžete nejen nasytit svou rodinu, ale také jej připravit na slavnostní tabuli.