Nadýchané cuketové lívance jsou chutí léta.

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava křehkých a šťavnatých cuketových lívanců je nesmírně snadná.

Nadýchané cuketové lívance jsou rychlým způsobem, jak „zužitkovat“ velké množství cuket. Pokrm je hotový během chvilky a zůstává chutný i po vychladnutí. V případě potřeby lze do těsta přidat další zeleninu, strouhaný sýr a mleté maso.

Aby se lívance nestaly rozmočenými a vodnatými, vybírejte nemladé cukety. Pokud je v těstě hodně šťávy, můžete také zvýšit množství mouky.

Cuketové lívance – recept na pánvi

Ingredience: Cuketa – cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa, cuketa:

  • cukety – 2 ks
  • vejce – 1 ks;
  • mouka – 5 polévkových lžic;
  • sůl, pepř, koření podle chuti;
  • bylinky podle chuti;
  • slunečnicový olej – 2 stolní litry.

Příprava:

  1. Cukety omyjte a osušte, staré plody zbavte slupky a semínek. Nastrouhejte je na hrubém struhadle a nechte 10-15 minut odstát. Během této doby se uvolní šťáva. Cukety vymačkejte rukama a nechte okapat v cedníku.
  2. Osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a vmíchejte vejce.
  3. Poté přidejte mouku – podle šťavnatosti cukety jí můžete potřebovat více nebo méně. Rozpalte pánev na prudkém ohni a nalijte do ní olej. Snižte teplotu na minimum a vyložte lívance.
  4. Smažte asi 3-4 minuty z každé strany. Ochutnejte první z nich – pokud nejsou propečené, dopečte zbytek pod pokličkou na mírném ohni.
  5. Cuketové lívance se doporučuje podávat s jogurtovou nebo česnekovou omáčkou, zakysanou smetanou, solenou rybou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: